Formo, Bjørn2

Annonse


Formo forblir Telia-sjef?

Formo, Bjørn2

Etter at ledelsen i Telia signaliserte ønsker om å skille ut den norske avdelingen, har mange teleaktører vist interesse. Men hvem som skal styre en av Telianors største utfordrere er fortsatt usikkert.

Fusjonsrådgiver
Bjørn Formo er tiltenkt en ny stilling i et konsernprosjekt for integrasjon og synergi i fusjonsprosessen. Prosjektet vil rapportere til konsernsjef Tormod Hermansen.

Inntil videre jobber han for fullt som administrerende direktør, men er forberedt på å tre til side så snart han får beskjed om det.

Annonse


– Hva om kjøperen av Telia er et utenlandske selskap og ønsker at du blir med på kjøpet?

– Da blir det opp til ledelsen i Sverige hvor de ønsker å plassere meg. Jeg er åpen for å diskutere en slik løsning, sier han til ITavisen.

Blodig, men lykkelig?
Adm. direktør Bjørn Formo, som tiltrådte stillingen høsten 1997, har ikke hatt noen enkel jobb; vanskelige konkurransevilkår, med prefiks og kostbar linjeleie fra Telenor, i tillegg til konstante fusjonsrykter mellom morselskapene.

I fjor gikk selskapet med mer en 100 millioner kroner i minus, mer enn det dobbelte av fjorårets tap.

Imidlertid er det liten tvil om at salgssummen på selskapet vil overstige investeringene. Eventuelle kjøpere må belage seg på å punge ut langt mer enn de røde tallene Formo har presentert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse