Gates, Bill NY2

Annonse


Microsoft-sak mot slutten

Gates, Bill NY2

Mest overraskende var det at Microsoft valgte å kalle inn American Onlines styreformann Steve Case. Dette selskapet kjøpte nylig opp Netscape, som leverer nettlesere. Trolig vil Microsoft si at dette viser at konkurransen fungerer på nettet. Case har tidligere vitnet i saken.

Overraskende svar
Ett annet vitne som også må forklare seg om hva han egentlig mente er økonomen Franklin Fisher ved Massachusetts Institute of Technology. Han var tidligere kalt inn som myndighetenes vitne.

På spørsmål om Microsofts opptreden hadde skadet forbrukernes interesser svarte han overraskende nei, men justerte senere oppfatning og hevdet at forbrukerne trolig ville bli skadelidende etter hvert.

Annonse


Få støtter myndighetene
Ingen av myndighetenes 12 tidligere vitner fra IT-bransjen har direkte støttet myndighetens påstand om at Microsoft bruker ulovlige midler for å bremse konkurransen, skriver New York Times.

Avisen hevder videre at det allikevel har kommet frem påstander om at selskapet varierer prisene på sitt operativsystem i forhold til hvem de oppfatter som venner og som fiender.

For å bygge opp om sine anklager har myndighetene trukket fram e-post og interne meldinger blant annet fra Microsoft.

IBM og MIT
En av IBMs toppsjefer for programvare og en dekanus ved Massachusetts Institute of Technology skal også vitne.

Det samme skal dataspesialisten Edward Felten, som har vært myndighetenes vitne og har påvist flere feil i Microsofts presentasjon av teknologi.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse