Microsoft demonstrerer

Annonse


Microsoft gir bort teknologi

Microsoft demonstrerer

UPNP er laget for å kople sammen hjemmeelektronikk og PC-er i hjemmenett. Microsoft har kommet langt på kort tid, og vil nå gjøre kildekoden tilgjengelig for alle som vil konstruere og lage UPNP-utstyr, forteller nyhetstjenesten CNET News.com.

Kampen om standarden
Hjemmenett er sterkt fokusert for tiden, og storselskapene Intel, 3Com, Cisco og mange andre, prøver alle å definere en industristandard for de nye nettene som kan kople sammen og styre alle apparatene i boligen.

IBM leverer allerede en løsning i USA.

Annonse


Sun vs. Microsoft
De som kanskje har kommet lengst, er Sun Microsystems. For to måneder siden lanserte Sun sin Jini-protokoll, og demonstrerte hvordan Jini automatisk koplet sammen harddisker, digitale kameraer, skrivere og annet utstyr i et nettverk.

Under gårsdagens konferansen demonstrerte Microsoft en liknende automatisk tilkopling av skriver og videokamera til nettverket ved hjelp av UPNP.

Kjører på kryss og tvers
Microsoft forsøker å få bredest mulig oppslutning om UPNP, og har fått støtte fra et tyvetalls selskaper med Sony i spissen. De første produktene skal være klare til sommeren.

Microsoft understreker at UPNP kjører på kryss og tvers av operativsystemer (deriblant Windows 98, 2000 og CE-versjonen Cedar. Apple OS 8 har også UPNP-støtte).

Den pågående antitrustsaken har gjort programvaregiganten sårbar for de som misliker at også hjemmenettet skal bli Windows-dominert.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse