CeBit99

Annonse


Norsk økning på CeBIT

CeBit99

Til sammen 22 norske utstillere står på den offisielle listen. I tillegg kommer norske selskaper som stiller på andre selskapers stands.

Kan ikke skryte
Nå skal allikevel ikke den norske IT-bransjen akkurat skryte av sine eksportfremstøt på CeBIT. Like ved den norske fellesstanden i Hall 6 har man en fellesstand for Taiwan, som er mange ganger så stor. I tillegg finnes også Taiwan i en rekke andre haller.

For ikke så altfor mange år siden, på midten av 80-tallet, hadde Taiwan like mange utstillere som Norge, nemlig 7. Nå har Taiwans IT-industri 514 selskaper på plass og er dermed det største landet på CeBIT – selvfølgelig bortsett fra Tyskland med 4 646 utstillere av en total på 7 508. Sverige har 77 utstillere på listen

Annonse


Størst i verden
Hvis man er interessert i unyttig kunnskap: På messeområdet her i Hannover kan de besøkende bruke verdens største private parkeringsplass, med rom for 40.000 biler. Men det er kollektivtransporten som teller: 235.000 besøkende tok trikken til CeBIT 1999.

Og man regner med at 10.000 journalister og mediafolk vil bli akkreditert i løpet av uken blir en olympiade til en parentes, mediamessig. Utstillere og pressefolk har 12.000 telefonuttak til disposisjon, samtidig som hele utstillingsområdet er dekket med DECT.

Gamle travere
Det er først og fremst programvarehusene som nå dominerer blant de norske utstillerne. På den særskilte fellesstanden for programvare i Hall 2 har man syv utstillere.

Forøvrig er både Telenor Conax og Telenor Satellite på plass, sammen med gjengangere som Ask, Tandberg Telecom og Tandberg Data, Davis og Nera.