NTB

Annonse


Ny TV-kanal for IT

NTB

– Etter hvert som Internett og digitalt TV er under stadig utvikling blir dagens debatt om Fornebu et større paradoks, kommenterte adm. direktør Ove Kristensen i Ingram Micro da kanalen ble høytidelig åpnet av næringsministeren.

Sponheim forsikret at regjeringen hadde stor forståelse for viktigheten av å være innovativ, og at en i dag ikke kunne si hva en skulle leve av etter at oljealderen var over.

Mandag og onsdag
Den tidligere NRK-medarbeideren Snorre Tønset skal være redaktør av den nye kanalen. Totalt skal det produseres 100 program resten av året. Første program blir sendt neste mandag. Sendetider blir mandag og onsdag.

Annonse


Ved siden av distributøren Ingram Micro står 10 dataselskap og fem telekomselskaper bak kanalen. Produsenter og leverandører innen disse bransjene skal finansiere kanalen ved å kjøpe sendetid for å komme med sine budskap.

Mottakerer er vel 1.000 IT og telekomforhandlere i Norge. Produksjonen skal foregå i Telenor Expos studio i Pilestredet i Oslo.

Lærer opp ansatte
– Ingram Micro TV anses for å være et meget kostnadseffektivt medium for å bedrive opplæring, foreta kompetanseheving og formidle kampanjeinformasjon til forhandlere, heter det i en melding fra selskapet.

Ingram Micro er verden største distributør av datamaskiner og programvare. Selskapet oppgir at de selger til 130.000 forhandlere i 130 land.