Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Regjering angrep nettsted

TELEGRAM: Den indonesiske regjeringen anklages for å stå bak et hacker-angrep mot web-tjenere i Irland hvor Øst-Timor har sitt virtuelle domene. Hvis dette er riktig, er det første gang en stats regjering har initiert det som kan være krigføring i cyberspace.

Den indonesiske regjeringen avviser påstandene, men eieren av tjenerne, Connect Ireland, har allerede lagt inn en formell protest hos den indonesiske ambassaden i London, melder BBC News.

Motstandsbevegelsen
Connect-Ireland er verskap for domenenavnet «.tp» som representerer motstandsbevegelsen på Øst-Timor, øya som har vært brutalt okkupert av Indonesia i 25 år.

I følge en uttalelse fra Connect-Ireland var «det tilsynelatende målet for angrepet å ødelegge Øst-Timors Internett domene som ble etablert for bare tolv måneder siden av The East Timorese Project.»

Ikke identifisert
Uttalesen fra Connect-Ireland sier videre at gjerningsmennene bak angrepet ikke er identifisert, men at den indonesiske regjeringen er like fiendtlig innstilt mot Øst-Timorenes virtuelle uavhengighet som deres politiske uavhengighet.

Connect-Ireland opplyser også at det var 18 forskjellige angrep som satte web-tjeneren fullstendig ut av funksjon. Angrepene kom fra så forskjellige steder som Australia, Japan, Holland, USA og Canada.

Lederen for Connect-Ireland mener at dette, samt det faktum at han er blitt truet over telefonen og forsøkt presset til å slutte å opptre som vertskap for Øst-Timors Internettdomene, gjør at han trekker den konklusjonen at dette er et organisert og godt planlagt angrep.

Offline
Uansett lyktes angrepet. Connect-Ireland er nå offline og serveren med opplysninger om motstandskampen på Internett ubrukelig.