Annonse


Været knekker ISDN-linjene

Under uværet på Vestlandet sist helg var det flere telefonabonnenter som ble uten telefonforbindelse. Spesielt de med ISDN-tilkobling var utsatt under uværet.

Mer elektronikk
– En av grunnene til at husstander med ISDN-tilkobling er utsatt ved uvær er at de har fått mer elektronikk i huset, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme i Telenor Privat AS til ITavisen.

Når man kobler opp ISDN blir det nemlig koblet en boks til el-nettet også.

Dra ut kontakten
Gjølme oppfordrer dem som bruker ISDN til å dra ut kontakten når det er meldt uvær.

Annonse


– Vi ber også folk om å kjøpe sikringsvern til strøm og telelinjen slik at de unngår problemer om det skulle bli uvær, sier Gjølme.

Tusen kroner for sikringsvern
Prisen på sikringsutstyr varierer, men du behøver neppe å betale mer enn en tusenlapp for å være bra sikret om værgudene skulle slå seg vrange. Telenor gjennomfører også sikringsvern av sitt utstyr i stort omfang.

– Kystområdene på Vestlandet er prioritet i den jobben vi gjør for å sikre mot uvær, men vi jobber systematisk over hele landet, sier Gjølme og legger til at man uansett ikke kan helgardere seg mot feil som følge av uvær.

Anbefaler ISDN
Til tross for at et ISDN-abonnement medfører en risiko for at man kan bli fri for telefon ser ikke Telenor noen grunn til å anbefale analog tilknytning:

– Nei, vi anbefaler de som har bruk for ISDN å bruke det. Fordelen med ISDN er at man kan ringe på to linjer, samt bruke Internett raskere enn ved analog teletilknytning, avslutter Gjølme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse