Nokia 6510

Annonse


Mobiltelefon på sprit

Nokia 6510Nordmenn er kanskje ikke så begeistret for utsikten til å dele nyttårsdrammen med mobiltelefonen, men den teknologiutviklingen byr også på uønskede konsekvenser!

Forskningslaboratoriet Manhattan Scientifics i Los Alamos, New Mexico, kunngjorde onsdag at de hadde gjennomført en vellykket test av sitt nye “spritbatteri”.

Alkoholdrevet brenselscelle
Forskningssjef Robert Hockaday og hans mannskap har utviklet en foreløpig prototype av mikroskopiske, alkoholdrevne brenselsceller. Tidligere i desember gjennomførte de en 24 timers test der mobiltelefonen sto i konstant standby, og ble brukt til mobilsamtaler.

Testen viste at brenselscellene kunne produsere de nødvendige 100 milliwatt med strøm til å drive telefonen.

Metanol og vann
Den foreløpige prototypen består av 20 små brenselsceller på fem plastark som er seriekoplet til å levere 4 volt til telefonen.

Drivstoffet er en blanding av 50 prosent metanol og 50 prosent vann, en blanding som ofte brukes som vindusspylervæske. Testen er første skritt på veien til en kommersiell utgave av det alkoholdrevne Power Holster-batteriet.

100 timer uten påfyll
– Innen midten av 1999 regner vi med å ha laget en full-funksjonell prototype som holder en digital mobiltelefon standby i seks måneder med 100 timers taletid, før det blir nødvendig med påfyll, sier forskningssjef Robert Hockaday.

Forskerne regner med at det endelige produktet både vil bli mindre og lettere enn vanlige, ladbare batterier.

GSM og lommelerke
“Spritbatteriet” forurenser ikke når du vandrer rundt med mobiltelefonen på innerlomma.

Men nordmenn (- og mobiltelefonproduserende finner!) som fristes til å bruke mobiltelefonen som kombinert GSM og lommelerke bør imidlertid tenke seg om før de tar en slurk. Drivstoffet er ikke helt bra for synet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse