Annonse


NRK vil bli best på nett

Dette sa vaktsjef Christian Astrup i NRK Interaktiv til ITavisen. Han mener videre at NRK har de beste forutsetningene for å klare dette med utgangspunkt i sine radio-, TV- og distriktssendinger.

Clinton tegner og forklarer
De nye tjenestene vil kunne ta i bruk både lyd, bilde og video i tillegg til tekst. Det vil faktisk være mulig å hente ut videofilm til illustrering av konkrete, aktuelle saker.

Man kan for eksempel bruke en videofilm av talen president Clinton holdt for å rettferdiggjøre sin siste intervensjon i forhold til Irak.

Annonse
Lang vei frem
NRK har et stykke å gå. En rask gjennomgang blant noen av de største nyhetsformidlerne på Internett om deres behandling av Irak-krisen, viser at NRK er dårligst i klassen til å ta i bruk nettets muligheter.

Riktignok kan du høre på noe radio over nettet, men dette er bare vanlig radio på datamaskinen, ikke redigerte lydbolker satt sammen med tekst og bilde for å øke formidlingsverdien.

Lokal globalisering
Astrup sier at endringene vil komme etter hvert, men at de først blir synlige i NRKs distriktsavdelinger. Globaliseringen begynner på distriktsplan. Som Astrup sier det: – Det er spennende for en sogning å se lokalnyheter fra Sogn uansett hvor han befinner seg hen i verden.

Haster ikke
Distriktsavdelingene i Finnmark og Hordaland har allerede begynt omleggingen, men Astrup sier at NRK vil øke satsingen mot Internett neste år. Endringer vil bli synlige allerede fra januar/februar.

Han understreker imidlertid at NRK ikke har noe hast med dette prosjektet.

– Det viktigste er å bli best, sier Astrup som lover å komme med mer konkrete nyheter ”om ikke så lenge”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse