jente/data

Annonse


Vil ha kvinnelige gründere

jente/data

Noe av problemet per i dag er nemlig at kravene til investering er såpass store i teknologibaserte bedrifter, og at den risikovillige kapitalen ikke går kvinners vei, skriver Wired News.

Liten andel
Mellom 1991 og 1996 var 33,5 milliarder dollar eller godt over 250 milliarder norske kroner tilgjengelig for investeringer i nye bedrifter i USA.

Undersøkelser viser at kun 1,6 prosent av disse pengene gikk til bedrifter eid av kvinner.

Annonse
Klekker ut nye ideer
Det er særlig innenfor dataindustrien at kvinnelig gründervirksomhet møter størst motstand. Dette ønsker Cathrin Muther å få en slutt på. Muther har tidligere gjort karriere i Cisco Systems og har i samarbeid med San Francisco by skapt en slags utklekkingsanstalt for å hjelpe kvinner som ønsker å starte teknologibedrifter.

Gjennom hennes Women’s Technology Cluster vil de kunne etablere seg for en billig penge, og skaffe seg de forbindelsene de trenger for å gjøre investorene interesserte. Senteret åpner i januar 1999.

Ekspansivt område
Women’s Technology Cluster finnes i en stor lagerbygning i San Franciscos mest ekspansive område South of Market og vil huse opp til 25 småbedrifter innenfor multimedia, programutvikling, Internett etc.

Alle de nystartede bedriftene får tilbud om kontorlokaler med lav leie, rådgivning innen forretningsdrift og teknologi, forretningsjuss og regnskapsførsel, samt lavere forsikringsrater og en felles sekretærstab for alle bedriftene.

Andel i senteret
Meningen er at dette senteret også skal kunne trekke til seg investorer og synliggjøre kvinners muligheter innenfor teknologibaserte bedrifter.

Leietakerne betaler to prosent av aksjeverdien til videre utvikling av senteret.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse