Annonse


Ny norsk teleoperatør

Det melder Newswire i en pressemelding skrevet for Alcatel. Consorte Tele er en av de nye norske landsdekkende teleoperatørene. De startet så sent som 2. november i år.

Oslo først
– Kontrakten omfatter leveranse, drift og vedlikehold av en sentral i Oslo, sier Trond Koppang i Alcatel Telecom Norway.

Allerede neste år kan det bli satt opp en enda en sentral i Oslo, og nye sentraler i Bergen og i Trondheim.

Nytt marked
Alcatel får stadig flere tjeneste- og driftsavtaler. Blant selskapets kunder er de nye teleoperatørene på det offentlige nettet. Til nå har Alcatel inngått driftsavtaler til en årlig verdi på mellom 50 og 60 millioner kroner.

Annonse


Noen av kundene er Telenor, danske Great Nordern, engelske Storm hvor Tenor er deleier og latviske Lattelecom.

Alcatel regner med en markedsvekst på 100 millioner kroner innen dette området de neste to årene. I tillegg kommer avtaler for leveranser av sentraler og annet utstyr.

Tjenester
Nye teleoperatører har ofte en beskjeden bemanning. Gjennom driftsavtaler slipper de å sitte med den ressurskrevende kompetansen som kreves for å drive nettet.

– Dermed kan de konsentrere seg sterkere om å selge tjenester, sier Koppang.

Sparer kostnader
Consorte Tele er et teleselskap som utvikler og produserer avanserte telefoniløsninger, såkalte intelligente nettjenester (IN), som er et supplement til vanlige telefontjenester. Alle innkomne samtaler håndteres med ulike meny-, dirigering- og statistikktjenester. Kundene er bedrifter og offentlig virksomheter.

– Vi tilbyr skreddersydde løsninger til bedrifter som har spesielle krav til telefoniløsninger, sier daglig leder Trond Storbråten i Consorte Tele.