Annonse


Ny serie lekne mobil-PCer

– Du kan få den i hvilken farge som helst, bare den er sort, sa Henry Ford da han lanserte sin legendariske T-Ford i 1908.

Dette er bildet for mobil-PCer også, bortsett fra at de faktisk kan leveres i grått også!

Sort og hvitt
Mens vi knapt bryr oss en døyt om hvordan PC-en på bordet ser ut, er de som kjøper mobil-PC opptatt av tøff og teknisk design. Problemet er at de fleste forbinder teknikk med svart og grått.

Annonse
Derfor leveres nesten alle mobil-PCer i samme farge som stereoanlegget og TV-apparatet hjemme i stua. På kjøkkenet derimot skal alt være hvitt!

Blårutet kjøkken-PC
Hvorfor er alle mobil-PCer grå, tenkte noen svenske industridesignere, og innledet i 1996 samarbeid med svenske Toshiba og Stockholms kunstakademi. De lagde prototyper av fire mobil-PCer som ble vist på PC World Expo 96. En av dem var en blå- og hvitrutet “kjøkken-PC”. Resultatet vakte stor oppmerksomhet i svenske medier.

Nå har de svenske designerne utviklet sin filosofi ytterligere og laget fire særpregede mobil-PCer under navnet Le Tosh. Alle er bygget på eksisterende Toshiba-maskiner: White Box er en knallhvit utgave av knøttlille Toshiba Libretto 110CT, mens Tank er basert på Satellite 4010CDS. Tank leveres med en bæreveske i kanvas. De tre øvrige har også fått egne vesker.

Pastellgrønn og hvit
Den pastellgrønne og feminine Le Tosh Jackie K leveres med hvit damehåndveske i fineste lær. Jackie K er basert på en Portégé 3010CT med 266 MHz Pentium MMX, 4 GB disk og 10,4-tommers skjerm. Den smale maskinen veier bare 1,3 kg, og i ordinær utførelse koster den 25.000 kroner pluss moms.

Den okergule Le Tosh Working Snob er også lett og slank med sine bare 2,5 cm. Snobben er basert på Toshiba Portégé 7010CT med 300 MHz Pentium II, innebygd MPEG-2-dekoder, 4 GB disk, og 12,1-tommers skjerm som vanligvis koster knappe 35.000 kr.

Prisen på de eksklusive Le Tosh-modellene ligger 15 prosent over basismodellene. Les mer om maskinene på www.letosh.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse