Annonse


Slutten for IT-konsulenter?

Soussjef i DnB IT, Thor Iversen, karakteriserer det som kompetanseutvikling i stor stil når DnB nå sender 15 av sine medarbeidere til et ettårig studium på Den Polytekniske Høyskole (DPH).

I løpet av studietiden vil medarbeiderne få full lønn, men de må binde seg til en treårig kontrakt med DnB etter endt studium.

Ja, takk, begge deler
Iversen hevder at banken lenge har hatt vansker med å finne folk med god forretnings- og bankkunnskap til å drive systemutvikling innenfor bankene.

– Gode IT-folk har liten bankkunnskap og omvendt, sier han til ITavisen.Ved å sende sine medarbeidere på DPH ønsker han å skaffe seg begge deler – bankfolk med høy IT-kompetanse.

Annonse
Gjentas kanskje
– Det er ikke gjort noe vedtak om å gjenta dette prosjektet, men det er ikke umulig. Vi er bare nødt til å gjøre noen erfaringer først, sier Iversen.

Han viser imidlertid til Den Danske Bank som har gjennomført et lignende prosjekt to ganger og hvor det nå ser ut til at denne formen for kompetanseheving har blitt en årlig foreteelse.

Sparer millionbeløp
Iversen er ikke redd for at disse medarbeiderne skal flytte over i andre og bedre betalte jobber når bindingstiden på tre år er over. Han regner med at de vil gå opp i lønn i banken, men at DnB uansett vil spare mye penger over tid ved å videreutdanne sine egne folk.

– En bieffekt av dette prosjektet er at vi vil kunne klare oss uten dyre IT-konsulenter. De koster oss gjerne 1,5 millioner kroner per år, og det er mer enn dobbelt så mye som vi betaler våre egne medarbeidere, sier han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse