ååjuletre

Annonse


Handler julegaver på nett

ååjuletre

Dette skriver eforum.no i en pressemelding. eforum.no er en norsk medlemsorganisasjon for aktører innen elektronisk handel.

Julens hitliste
Grunnene til at bøker og CDer er vinnerne her i landet er at dette er produkter som er like samme hvor man kjøper dem, samt at de aller fleste som handler på nett er unge menn. Det er nemlig de som har lettest tilgang til Internett.

En tredje vare som ser ut til å klatre høyt på julens hitliste i år er DVD-plater (Digital Versatile Discs). Dette er CDer som kan lagre både lyd og bilde.

Annonse
Gjorde det selv
Leder i eforum.no, Marianne Storrøsten, sier i en kommentar at hun selv har gjort unna all julehandel på nettet.

Hun tror at et par timers julehandel i fred og ro foran dataskjermen fremfor stress i overfylte varehus er et alternativ som vil passe de fleste godt.

Må bli bedre kjent
Tilgjengelighet og ro er de viktigste grunnene for å handle via Internett. Forutsetningene er sikkerhet med hensyn til betaling, rimelige priser, enkle bestillingsrutiner og god tilgjengelighet.

I tillegg trengs det markedsføringstiltak som gjør mulighetene for å handle på Internett bedre kjent i befolkningen. Undersøkelsen konkluderer nemlig med at folk kjenner mindre til nettbutikkene enn det eforum.no på forhånd hadde trodd.

Vil øke
Amerikanske undersøkelser viser at elektronisk handel vil øke med 784 prosent de neste fire årene. 25 prosent av all handel i USA vil foregå via Internett i år 2002, skriver eforum.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse