Annonse


MP3-spiller i Norge

Rio PMP 300 har vekt stor oppstandelse i USA. Den ble blant annet forsøkt stoppet av den amerikanske plateindustrien.

Fikk karantene
Plateindustrien hevdet at Rio og Internett ville muliggjøre piratkopiering av musikk i stor skala, noe som ville føre til at både plateindustrien og artister tapte store summer.

En dommer avslo forslaget om å stoppe distribusjon av spilleren, etter at han tidligere hadde vedtatt at distribusjonen fikk 10 dagers karantene. Nå kan man som følge av avslaget mot plateindustrien få tak i spilleren stort sett over alt i verden – også i Norge.

Annonse
Kommer før jul
Svenske IT-tidsskrifter melder at Rio vil være å finne i butikkene før nyttår. Hartsang i Gandalf Data som er en av flere distributører av Rio i Norge regner midten av januar som et mer realistisk tidspunkt. Han anslår at utsalgsprisen vil ligge på rundt NOK 2450.- inklusive moms.

Microtronica AS vil etter det ITavisen erfarer også distribuere Rio. Daglig leder Frank Baartvedt regner imidlertid med at spilleren vil foreligge i begrenset antall fra midten av desember.

Flere fordeler
Rio har flere gode sider, blant annet er den helt upåvirket av bevegelser. Brukeren kan med andre ord både jogge og danse mens han/hun hører på sine MP3-filer. Dessuten veier den bare 70 gram.

En annen fordel med MP3-formatet er at lydfiler blir komprimert ned til en tiendedel av den originale størrelsen, uten at det går utover lydkvaliteten.

Rio har et minne på 32 megabyte, i tillegg kan man kjøpe tilleggsminne på 16 eller 32 megabyte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse