Annonse


Telepriser ned 45 prosent

– Da jeg satt opp disse tallene, var jeg faktisk selv overrasket over hvor raskt det har godt, sier Kenneth Gustafsson, administrerende direktør i Tele2 Norge på en pressekonferanse i Oslo tirsdag.

Kjapp utvikling
– Jeg visste at utviklingen hadde gått fort i Norge, men ikke at den hadde gått så fort. Det norske tallet blir jo enda mer markant hvis vi sammenligner det med Sverige, hvor prisen for å telefonere fra fastnett til mobil kun har gått ned 14 prosent i perioden 1993 til 1997, sier Gustafsson.

Prisene han bruker i undersøkelsen, er Telenor-priser fra desember 1997 sammenlignet med Tele2s priser i november 1998.

Alt er blitt billigere
Lokaltakstene er, ikke uventet, det området hvor prisene har falt minst de siste månedene i året. Men også her finner man nedgang. 5 prosent var reduksjonen, som er den samme som man opplevde i Sverige i løpet av fire år.

Annonse
Internasjonal samtaler er 42 prosent rimeligere i Norge i løpet av 1998, mot 45 prosent i Sverige på 4 år.

Bedre i Sverige?
Bare når det gjelder fjerntrafikk er forskjellen markant bedre i Sverige, med 55 prosent på fire år mot 34 prosent i Norge på 11 måneder.

Men da må man huske at Telenor på 90-tallet forberedte seg på telekonkurransen ved å gjennomføre betydelige prisreduksjoner både på fjern- og internasjonal trafikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse