ISDN-bruker

Annonse


ISDN-eksplosjon neste år

ISDN-bruker

ISDN blir allemannseie neste år. Telenor regner med å få en kvart million nye abonnenter i 1999, og stadig flere bedrifter velger ISDN-løsninger.

Blir billigere
Telenor regner med at tallet på ISDN-abonnenter vil nå 300.000 i løpet av året. Og neste år håper man altså på en formidabel økning. Telenor regner med 250.000 nye abonnenter – altså en kvart million – i 1999.

Men også i andre sammenhenger ser man at ISDN er i ferd med å overta. Det er stadig mer ISDN-utstyr å få kjøpt og prisene faller.

Annonse
60 prosent
– Mens vi for to år siden solgte 10-15 prosent ISDN-løsninger er vel tallet rundt 50-60 prosent i dag. Og dette kommer til å øke neste år – uten tvil, sier Steffen Hellum i EUnet.

EUnet henvender seg i første rekke til bedrifter, og tilbyr blant annet Internett-løsninger.

– Vi har et tilbud til mindre bedrifter med fem brukere, og det selger vi mye av for tiden. Men vi skal huske på at ISDN er en gammel teknologi og at det er flere høyhastighetsalternativer. Men samtidig er ISDN velprøvd og ikke lenger teknisk ”farlig”. Men det er ikke lenge siden det nærmest var umulig å sette opp en PC med ISDN, sier Hellum.

Frihet med ISDN
Også privatkundene trekker mot ISDN-løsninger. Det er billigere med et ISDN-abonnement enn med to analoge linjer, og dette trekker nok brukere. Samtidig er det en lettelse å kunne sende en faks samtidig som man snakker i telefonen eller surfer på Internett. Det gir kundene en form for frihet.

Telenor håper at halvparten av de nye kundene velger å installere selv ved å bruke ISDN-Gjør-Det-Selv-pakken. Ventetiden på å få installert ISDN varierer fra 5-15 dager, avhengig av hvor i landet man bor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse