Netscape Logo

Annonse


Netscape selges?

Netscape Logo

Wall Street Journal siterer anonyme kilder når avisen hevder at America Online (AOL) skal være villig til å betale en sum som ligger langt over Netscapes børsverdi, som fredag lå på omlag 30 milliarder kroner. Hele oppgjøret skal skje i form av aksjer i AOL.

Artikkelen hevder også at avtalen skal gi AOL kontroll over Netscapes webside, Netcenter, og over teknologien til Netscapes nettleser. Sun skal i neste omgang overta Netscapes serverprogramvare fra AOL.

Rykteflom hele uken
Wall Street Journal hevdet allerede onsdag i forrige uke at de to selskapene var i forhandlinger, men da gikk ryktene ut på at AOL skulle basere seg på Netscapes nettleser i sine online tjenester som brukes av mer enn 14 millioner mennesker.

Annonse
Det ville være et stort tap for Microsoft, som siden 1996 har levert Internet Explorer som den foretrukne nettleseren til AOLs medlemmer. Avtalen med AOL betydde i sin tid at Microsoft gjorde et alvorlig innhogg i Netscapes ledelse i nettlesermarkedet.

Populært på Wall Street
Ryktene om forhandlingene mellom Netscape og AOL har gjort at Netscape-aksjen gikk kraftig opp mot slutten av forrige uke.

Fra et lavnivå på 221 kroner før ryktet begynte å spre seg, spratt aksjen opp til mer enn 332 kroner før den endte på 287 kroner fredag ettermiddag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse