Annonse


Bedre og billigere 3D

Den nye Voodoo3-brikken som ble lansert mandag, leveres i to versjoner: Voodoo3 3000 for bruk i grafikkort, og den noe svakere Voodoo3 2000 som kan integreres med PC-ens hovedkort.

Dobbelt ytelse
Voodoo3 med sin 350 MHz prosessor, AGP 2X-grensesnitt og maskinvarebasert akselerasjon på DVD-film, kan prestere dobbelt så høy ytelse som to sammenkoplete Voodoo2-kort.

Voodoo3 kommer på markedet i 2. kvartal 1999, like før nVidia lanserer TNT Release 2.

Annonse
3D blir billigere
Den nye 3D-superbrikken får stor oppmerksomhet under datamessen Comdex/Fall ’98 i Las Vegas. Allikevel venter mange på 3Dfx Interactives demonstrasjon av sin nye 2D/3D-kombi-brikke Voodoo Banshee2, og på nVidias visning av sin Vanta-brikke.

Rivalene 3Dfx og nVidia satser begge på prisgunstige 2D/3D-kombibrikker med appell til massemarkedet, og ikke bare til spillfantastene.

Prisgunstig Banshee
I slutten av oktober begynte Creative Labs å selge sitt 3D Blaster Banshee-kort med 16 MB minne i Norge. Listeprisen ligger på bare 1300 kr med moms. Dette er det første 2D/3D-kombikortet med Voodoo Banshee-brikke, og ytelsen er meget respektabel.

Konkurrentene er i første rekke de rene 3D Voodoo2-kortene, og 2D/3D-kombikortene Riva TNT fra nVidia. Et annet godt kort er Creative Labs Graphics Blaster Riva TNT til 1700 kr i Norge.

Raskere Banshee2
Voodoo Banshee-brikkens fortrinn er respektabel ytelse til gunstig pris. Til forskjell fra den ”gamle” 3D-brikken Voodoo2, har Banshee bare en teksturenhet. Det begrenser 3D-ytelsen.

Nye Voodoo Banshee2 har imidlertid to slike teksturenheter, samt grensesnitt for AGP 2X. Brikken skal være leveringsklar i midten av 1999. Senere kommer også en versjon med 4X AGP-grensesnitt.

Billig Vanta fra nVidia
nVidia har kjempesuksess med sin Riva TNT 2D/3D-motor som blant annet finnes i grafikkortene Creative Labs Graphics Blaster Riva TNT (1700 kr), Diamond Viper V550 (2000 kr) og STB Velocity 4400.

I løpet av første kvartal 1999 skal nVidia lansere den billige 2D/3D-motoren Vanta, som altså skal demonstreres på Comdex.

3D tar av
De fleste dataspillene støtter Voodoo-teknologien, men Riva-teknologien er mer moderne og gir bedre ytelse i de raskeste Pentium II-maskinene.

Under Comdex-messen vil også Trident Microsystems vise sin nye Blade 3D-brikke, mens S3 presenterer Savage 3D-2, og Hitachi/Equator Technologies demonstrerer sin første MAP 1000-brikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse