Siemens Nixdorf

Annonse


Siemens Scenic Mobile 510

Siemens Nixdorf

Siemens Scenic Mobile 510 er på størrelse med et A4-ark og kileformet. I bakkant er den 4,6 cm tykk, men i forkant bare 3,6 cm og behagelig avrundet.

Ikke flagrende hår
Testmaskinen ble levert med en 233 MHz Pentium MMX-prosessor, 32 MB minne, 20xCD-ROM-stasjon (som likevel er rask), diskettstasjon og 2,1 GB harddisk (nylig erstattet med 3 GB). Maskinen har et 128-bits grafikkort med 2 MB minne og 12,1-tommers TFT-skjerm med 800×600 punkters oppløsning.

Lyden fra de tre stereohøyttalerne kommer fra et SoundBlaster-kompatibelt lydkort med 3D-lyd og innebygd mikrofon. Lydkvaliteten er bra, selv om lydstyrken ikke akkurat får håret til å flagre. Lydkortet støtter ikke wavetable.

Annonse
Mørk skjerm
For øvrig er Scenic Mobile utstyrt med to Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus, infrarød overføring, USB-port og øvrige porter, samt tilkopling for dokkingstasjon eller portreplikator.

Den 12,1-tommers TFT-skjermen fungerer utmerket, selv om den er litt mørk. Tastaturet har store taster, men det er likevel lett å treffe nabotastene før du blir kjent med dem. Piltastene er skilt fra de øvrige tastene. Pekeplaten på håndleddstøtten er utmerket. De to museknappene nedenfor platen er nedsenket og vanskelig tilgjengelig. Det er bedre å klikke direkte på platen.

Lett å skifte
I forkant av Scenic Mobile sitter to brønner; den venstre for batteri eller intern strømforsyning, den høyre for diskett-, CD-ROM-stasjon eller ekstrabatteri. Modulene er meget lette å skifte. Diskettstasjonen kan tilkoples eksternt med en medfølgende kabel.

Hvis det er strøm der du skal bruke maskinen, kan du ta ut batteriet og sette inn den interne strømforsyningen. Derved reduseres reisevekten fra 3,0 til 2,5 kg. Hvis du i stedet setter inn batteriet, kan strømforsyningen koples eksternt til batteriet og erstatte et vanlig adapter.

Under batteritesten holdt batteriet i 3 t og 8 min, som er et bra resultat. Maskinen støtter ikke ACPI. I ytelsestesten kom Scenic Mobile bra ut, selv om den ble kjørt med Windows 98 som erfaringsmessig gir litt bedre resultat enn Windows 95.

Windows 98
Maskinen blir levert med Windows 98 eller NT 4.0, pekeprogram, strømsparingsprogram, nettverksprogrammet Deskview. Scenic Mobile støtter DMI 2.0. Bærveske medfølger og Siemens gir 3 års garanti på denne maskinen til 21.000 kr.

Scenic Mobile med sin beskjedne vekt og størrelse, enkle betjening og gode batterilevetid, er en attraktiv maskin til vanlig bruk. Mer krevende brukere vil nok fortrekke en kraftigere modell med Pentium II, 13,1 tommers-skjerm og større harddisk.

+

 • Lett
 • Tiltalende design
 • Lett å skifte moduler
 • Spesiell strømforsyning
 • Mørk skjerm
 • Utilgjengelige museknapper
 • Kategorier Poeng
  Pris: 4,5
  Portabilitet: 4,5
  Ergonomi: 4,5
  Ytelse: 3
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 5
  Batterilevetid: 4
  Reisevekt: 3,3 kg
  Ytelsestest: 14,5
  Batteritest: 3 t 8 min
  Pris (eks.mva): 21.000

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse