Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Populær Linux oppdatert

OSLO: Versjon 5.2 av den populære Linux-distribusjonen Red Hat Linux så dagens lys 9. november. Blant nyhetene denne gang finner vi ytterligere forenklet installasjon, Apache 1.3 web server og grafikkpakken gimp 1.0.

Red Hat Linux 5.2
Som alltid er det støtte for mer maskinvare, spesielt nyere PC- og lydkort. Standardkjerne er 2.0.36, mot 2.0.35 i versjon 5.1.

I den senere tid har mange store kommersielle programvareleverandører omfavnet gratis-operativsystemet som kjører fletta av mange kommersielle operativsystemer, både når det gjelder pris, ytelse og stabilitet.

Stor interesse
Blant selskapene som i 1998 har samarbeidet tett med bl.a. Red Hat for å konvertere sine programmer til Linux finner vi Oracle, Cygnus, Informix, Corel, Sybase og Netscape. Et stort spørsmål er når Microsoft skal våkne og ta denne trusselen – eller muligheten – på alvor.

Fremdeles er ikke installasjon og oppsett av Linux noe som alle og enhver vil få til, men den økende oppmerksomheten rundt operativsystemet tvinger frem stadig mer brukervennlige installsjons- og instillingsrutiner.

Du kan laste ned Red Hat Linux 5.2 på ftp://sunsite.uio.no/pub/unix/linux/redhat/.
Red Hats hjemmesider finner du på www.redhat.com.