Compaq Armada 7500

Annonse


Compaq Armada 7800

Compaq Armada 7500

Armada 7800 inneholder dessuten 64 MB RAM og grafikkort med 4 MB minne.

Toppklasse
Ytelsestesten gir Armada 7800 et resultat på 19,7. Ytelsen er sammenlignbar med en stasjonær PC med 233 MHz Pentium II. Armadaens lynskarpe og lyssterke 13,1-tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkter, er i toppklassen.

Derved blir Armada 7800 en fullgod erstatning for en stasjonær PC, eller imponerende mobil-PC for presentasjoner, tunge beregninger, dataassistert konstruksjon, og andre arbeidsoppgaver som krever lynrask grafikk. Denne boksen har ingen problemer med å spille Quake 2.

Annonse


Lynrask, men dyr
Vanlige kontorprogrammer ekspederes lynraskt, men du betaler mye for statuseffekten hvis maskinen hovedsakelig skal brukes til tekstbehandling og regneark.

Den ekstreme ytelsen er pakket inn i en boks i umiskjennelig amerikansk og litt klumpete design. Maskinen er litt større enn vanlige mobil-PCer, 5,3 cm tykk og veier hele 4,2 kg med sin integrerte strømforsyning. Bæreveske følger med.

Voksen drive
Innvortes finner vi en velvoksen 5 GB harddisk og 20xCD-ROM-spiller som eventuelt kan byttes ut med en medfølgende diskettstasjon, DVD-stasjon (til høsten) eller et ekstra Li-Ion-batteri. Doble batterier kommer godt med fordi levetiden var bare 1 t 54 min i batteritesten. Armada 7800 leveres med et eget strømsparingsprogram og støtter ACPI.

Armadaen har plass til to Type I/II PCMCIA-kort med CardBus, og er velutstyrt med integrert 33,6 kbps, oppgraderbart modem, infrarød dataoverføring, USB-port, lydkort med wavetable, integrert mikrofon. Høyttalerne har ekstern volumkontroll, men lydkvaliteten imponerer ikke. Vi anbefaler eksterne høyttalere ved presentasjoner!

Plusspoeng for skjerm og tastatur
Den briljante skjermen gir plusspoeng og tastaturet er likeledes utmerket selv om dets vesle Enter-tast lett forveksles med Shift-tasten. Tastaturet har fire programmerbare spesialtaster, og hurtigtaster gir øyeblikkelig tilgang til forskjellige deler av systemoppsettet. Pekepinnen er litt stiv. Armada 7800 får minus for manglende håndleddstøtte.

Armadaen kan tilkoples Toshibas dokkingstasjoner og portreplikatorer. Maskinen støtter DMI 2.0 og følges av Compaqs nettverksadministrasjonsprogram Insight Manager og andre verktøyprogrammer som bl.a. beskytter harddisken mot tilgang fra uvedkommende hvis den blir stjålet.

Redusert portabilitet
Råskinnet Armada 7800 forsyner deg med all datakraft du trenger når du er ute og reiser, men er for tung til å bli en daglig følgesvenn ut og inn av flyplasser. Det kortpustende batteriet reduserer også portabiliteten. Siden i sommer er prisen redusert fra 46.600 til 36.800 kr.

+

 • Meget høy ytelse
 • Lynrask grafikk
 • Skarp og lyssterk skjerm
 • Innebygd strømforsyning
 • Gode programmer
 • Kostbar
 • Stor og tung
 • Kort batterilevetid
 • Mangler håndleddsstøtte
 • Kategorier Poeng
  Pris: 1,5
  Portabilitet: 2
  Ergonomi: 5,5
  Ytelse: 5
  Utstyr: 6
  Nettverk/komm: 6
  Batterilevetid: 1
  Reisevekt: 4,2 kg
  Ytelsestest: 19,7
  Batteritest: 1 t 54 min
  Pris (eks.mva): 36.800