Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Unisource selger seg

TELEGRAM: Unisource forhandler med to banker, som skal være interessert i å kjøpe inntil 60 prosent av selskapet. Unisource avviser heller ikke ryktene om at det skal bli et tettere samarbeid med amerikanske operatører.

En avgjørelse når det gjelder valg av finansielle investorer vil trolig være avklart i løpet av året, melder nettavisen Total Telecom. Opplysningene kom på en presselunsj i Amsterdam fra Unisources tidligere leder Paul Smits og hans etterfølger Boenk van Marle.

Ikke avklart
I følge selskapet har flere store amerikanske operatører vist interesse for et samarbeide. Selskapet holder muligheten oppe for kjøp av andre operatører eller nye allianser.

Unisource samarbeider i dag med amerikanske AT&T, men det opphører i år 2000.

Ønskes velkommen
– Problemet løses ikke med finansielle partnere. Unisource vil fremdeles trenge en kommersiell samarbeidspartner, sier analytikeren Stefan Brännlund i Nordiska Fondkommission i Stockholm.

Unisource eies i dag av svenske Telia, nederlandske KPN og sveitsiske Swisscom. I en melding fra disse heter det at investeringene i Unisource fortsetter, men at de vil tillate nye investorer å tre inn i selskapet.

Stikkord: Mobil