Annonse


Fleksibelt tastatur og mus

– Brukeren kan plassere både mus og tastatur uavhengig av maskin, skjerm og ledninger, sier produktsjef Robert Ingebretsen i Next Interactive. Det trådløse tastaturet er utviklet av Logitech.

Radioteknologi
Ved hjelp av en radiosender kan man kommunisere med maskinen, som har en mottaker. Radioteknologien sørger for at tastatur og mus kan plasseres uavhengig av maskinvaren innenfor en radius på to meter.

I motsetning til infrarød teknologi er ikke radioteknologien avhengig av en fri sikt mellom sender og mottaker.

Annonse


Frihet og fleksibilitet
– Tastatur og mus kan altså plasseres på et skrivebord mens maskinvaren står på gulvet, sier Ingebretsen. Han legger samtidig til at det trådløse tastaturet med tilhørende mus vil gi brukeren frihet og fleksibilitet.

Ingebretsen mener utstyret vil egne seg godt i konferanserom der tastaturet gjerne trengs adskilt fra datamaskinen, og tror dessuten at etter hvert som TV blir brukt til Internett vil mange nordmenn velge et trådløst alternativ i stedet for å trekke ledninger utover stuegulvet.

Løp til butikken
Utstyret er allerede i salg, forteller Ingebretsen og legger til at anbefalt utsalgspris for tastatur og mus er kr 1195.-

Mus og tastatur kan brukes på alle PC- og IBM-kompatible maskiner og kan monteres av alle. – Man bruker de samme inngangene som for vanlig tastatur og mus, sier Ingebretsen.