Annonse


Ny karriere innen IT?

Utgangspunktet for denne utviklingen er en erkjennelse av at ”når tekniske ingeniører designer programvare eller maskinvare som de tror andre vil ha, lykkes de bare 20 prosent”, sier lederen i Architecture Lab, Andrew S. Grove til Wall Street Journal.

Design-antropologer
Dette har medført at flere av de store IT-selskapene sender designantropologer, -sosiologer og -psykologer ut på IT-arbeidsplassene og hjem til folk for å finne ut hvordan folk bruker utstyr og hva slags utstyr det virkelige liv krever.

Intel, Hewlett-Packard, IBM og Xerox har alle hentet inn folk med samfunnsvitenskapelig bakgrunn for å finne ut hvordan folk bruker produktene deres.

Og sosiologene og psykologene strømmer til IT-industrien. Ikke minst fordi lønnen er god – langt bedre enn den lønnen de samfunnsvitenskapelige instituttene kan tilby.

Annonse
Konkrete forslag
Arbeidet vil etter hvert gi konkrete resultater. Et av forslagene som er kommet er en håndholdt datamaskin som lar tenåringer kommunisere med foreldrene sine uavhengig av telefon.

Det kan også komme et redskap som erstatter de gule ”post-it”-lappene. En teknoantropolog forslår en elektronisk dagbok som kan lese håndskrift slik at telefonnummer og huskelapper legges direkte inn i den elektroniske planleggeren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse