Annonse


Viktig nettside om år 2000

Kloke sjeler fant ut at det beste er å samarbeide. Derfor etablerte Østfold-kommunene 2000.sarpsborg.com – en hjemmeside som omhandler problemer som kan oppstå ved tusenårsskiftet. Dessuten har den linker til andre steder og mye matnyttig informasjon for folk som tar problemet på alvor.

Viktig å arbeide sammen
– Bakgrunnen er at vi er et driftig fylke, smiler Einar Eriksen hos Fylkesmannen i Østfold.

– Det hjelper for eksempel ikke hvis en hos Borregaard kan mye om problemet når ikke kommunen kan noen ting. Derfor etablerte vi en samarbeidsgruppe. Målet er å bringe informasjon til de som ennå ikke har tenkt så mye på dette, sier Eriksen.

Få innbyggere
Eriksen nevner at det finnes kommuner med færre enn 1000 innbyggere i Østfold. Disse har kanskje en halv stilling innen IT – og hvem kan forvente at denne personen skal være oppdatert om år 2000-problemet?

Annonse
– Jeg er ganske overbevist om at det kommer noe godt ut av dette. Det handler jo om sårbarhet og risiko. Tenk om strømmen går på nyttårsaften og det er 25 minusgrader ute. Hvordan ser det ut på et gamlehjem da? Så det dreier seg egentlig om å formidle kunnskap, forteller Eriksen.

Noen dumme også
– Vi får vi mye positivt ut av dette uansett. Vi får sjekket alle rutiner, og får strukturert for mange år fremover, forteller Eriksen. Som også legger til at han er med i aksjonsgruppen fordi han ikke kan noe om IT.

– Noen må stille de dumme spørsmålene, for vi kan ikke bare ha IT-eksperter i en slik gruppe, smiler han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse