Annonse


Verdens minste 1 GB harddisk

Calluna har lenge levert PCMCIA-harddisker, men man slet i begynnelsen med kapasiteten. Heldigvis har denne økt fra 170 MB i begynnelse til dagens kort som kan lagre 1 hel Giga Byte. Etter at flere av konkurrentene har lagt inn årene, er det nå bare Calluna og IBM som lager slike mikroskopiske harddisker.

I mobiltelefonen?
Callunacard er et Type III PCMCIA-kort, som koster drøye 5000 kroner i USA. Det er i første rekke beregnet på bærbare PC-er, men også digitale kameraer, mobiltelefoner og lomme-PC er aktuelle bruksområder for den vesle harddisken.

IBMs Microdrive er derimot laget for CompactFlash Type II-formatet. Microdrive er på størrelse med en fyrstikkeske og bare halvparten så tykk. Kapasiteten er kun 340 MB, og vil være leveringsklar til sommeren.

Santech har vært norsk forhandler av kortene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse