Annonse


Ikke oppdaterte kurser på nett

En vanlig megler får informasjon i sanntid over telefonen, men Net Fonds ønsket å legge datastrømmen fra Oslo Børs ut på nett. Men da reagerte børsen, og utelukket Net Fonds fra systemet i fire dager.

Hjalp ikke å klage
Net Fonds klagde på vedtaket, men børsstyret har altså slått fast at man ikke kan få aksjekursene i sanntid på Internett.

Dette handler nemlig om penger. Oslo Børs tjener 15-20 millioner kroner på denne datastrømmen hvert år, og dermed er de selvsagt ikke interessert i at andre legger ut den såkalte MAINS-feeden på Internett, skriver Finansavisen.

Viktig inntekt
Net Fonds har sendt klagen videre til Børsklagenemda, men informasjonssjef Bernt Bangstad ved Oslo Børs regner med at også denne klagen blir avvist. Han sier nemlig at oppdatert kursinformasjon er en viktig inntektskilde for Oslo Børs.

– Dette er et salgbart produkt som alle børser i verden tar seg betalt for, sier han til Finansavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse