Annonse


Datatelefoni i 40 land

Tjenesten, som har fått navnet iVAD (integrated Voice and Data) er i følge Equant det eneste sømløse, globale nettverket som finnes i dag. Tjenesten går over selskapets ATM- og Frame Relay-nett

Selskapet har kontrollsentere i Singapore, Paris og Atlanta, for å ha kontroll 24 timer i døgnet, og frame relay-nettet er på plass i mer enn 75 land.

Equant har lenge hatt infrastrukturen på plass til å tilby datatelefoni i en rekke land over hele verden, sa Didier Delepine, toppsjef i Equant da den nye tjenesten ble introdusert.

Frame relay-telefoni
Det er dette nettet som nå skal danne basis for tilbudet om datatelefoni. Det er altså ikke snakk om IP-telefoni, som er det heteste emnet her på Interop. Datatelefoni over frame relay er et par år eldre og langt mer moden som teknologi betraktet.

40 land
Equants løsning er basert på Ciscos 3810 ruter og kan foreløpig utnyttes i 40 land. Equant vil gjerne tilby tjenesten i alle land som dekkes av frame relay-nettet.

Men til tross for all snakk om deliberalisering, og om konvergens mellom stemme, data og video: Det finnes fremdeles mange land hvor det er forbudt å overføre stemme over datanettene. De fleste land i Europa er imidlertid dekket av tilbudet, sammen med en rekke land i Nord- og Sør-Amerika og stillehavsregionen. Tilbudet vil selvfølgelig være tilgjengelig for kunder i deliberaliserte Norge.

Gigant-nett
Til sammen er Equant på plass i mer enn 225 land. Hovedgrunnen til dette er at Equant er den tidligere data- og telekomdivisjonen til luftfartsselskapet SITA, som blant annet har som oppgave å finne igjen tapt bagasje uansett hvor i verden den måtte ha havnet.

Ingen smågutt
Datanettet ble skilt ut på begynnelsen av 90-tallet og har de siste to årene vært kjent under navnet Equant. I dag er Equant notert på børsene i Paris og New York, og tar seg blant annet av internasjonal datakommunikasjon for selskaper som American Express, Bayerische Vereinsbank, Interpol, Shell, Xerox og andre internasjonale organisasjoner og selskaper. Det er altså ikke noe lite selskap man har med å gjøre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse