Annonse


Bill har det bra

Microsoft har avvikende regnskapsår og har derfor levert tall for første kvartal nå. Tallene viser at det ordinære overskuddet steg fra 6,97 milliarder kroner til 11,04 milliarder. Men takket være salgsgevinster, kan Microsoft registrere et overskudd på 12,21 milliarder kroner i første kvartal.

Nye produkter
Selskapet har lagt ut tallene på hjemmesidene sine, og der kommer det frem at Windows 98 har slått meget bra an i Japan og i en rekke europeiske land.

Men salget av Office 97 har dalt noe. Likevel skremmer det neppe Bill Gates, ettersom han har Office 2000 liggende klar til levering.

Traff blink
Det er verdt å legge merke til at dette er resultatet fra første kvartal, en periode som vanligvis er stille og rolig. Men Microsoft leverte varene i år igjen, og ga markedet bedre tall en hva som var forventet.

Microsoft er godt fornøyd, og mener også at satsingen på portaler på Internett er en innertier. Microsoft skal som kjent lansere en slik her i Norge også. Microsoft hadde tidligere betalingstjenesten Microsoft Network, mens den nye tjenesten skal være gratis og inneholde nyheter, sport og underholdning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse