Gates, Bill NY2

Annonse


Slik skal Microsoft tas

Gates, Bill NY2New York Times forteller mandag om hvordan justisdepartementet har endret strategi de siste månedene. Med henvisning til en rekke, anonyme kilder kan avisen blant annet fortelle om at Joel I. Klein, assisterende riksadvokat i departementets antitrust-avdeling i mai sa at “dette er en Netscape-sak”.

Vitneføring sentral
I dag, mandag, har imidlertid Justisdepartementet lagt opp til en langt bredere sakførsel når saken starter.

Netscape-sjef Jim Barksdale vil være første vitne, men han vil bli fulgt opp av vitner fra Intel, IBM, Sun, Apple, America Online og Intuit. Dermed tar departementet sjansen på at dommeren, Thomas Penfield Jackson, kan bestemme at bevisføringen går altfor langt i forhold til den opprinnelige saken.

Hardere dom?
Men departementets bevisste strategi, sier New York Times, er at hvis dommeren faktisk aksepterer disse vitnene, vil en eventuell dom bli langt hardere for Microsoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse