Annonse


Aksjehandel på nett tar av

Advarselen er temmelig enkel: Netthandel har kommet for å bli, og dersom børser og meglerhus ikke tar dette inn over seg, så går de en uviss tid i møte, skriver Finansavisen.

50 prosent på nett
Viseadministrerende direktør Brian Taylor i BTA Consulting, mener at færre børser og enda mer handel over Internett er fremtiden. Konsulentselskapet har spesialisert seg på oppdrag innen finanssektoren, og de har både børser og meglerhus på kundelisten.Taylor nevner utviklingen i det britiske meglerhuset Charles Schwab som et eksempel. Der bruker 52 prosent av kundene Internett som handelskanal.

Småsparere aktive
Småsparerne er de som bruker Internett mest aktivt. Londonbørsen opplyser at 62 prosent av de som handler på børsen er privatpersoner, og det er nettopp disse som er typiske nettkunder, skriver Finansavisen.

Man ser også den samme tendensen i Norge. Flere banker har sagt at de vil etablere netthandel, og i tillegg er det ventet at flere svenske meglere vil etablere Internett-virksomhet her i landet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse