Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tastaturet senket børskursen

TELEGRAM: Et uventet og sterkt kursfall for franske obligasjoner på børsen i London førte til etterforskning av det som hadde skjedd. Svaret var at en meglerne hadde lent seg mot tastaturet – og børsmeglerne har en egen «Selg umiddelbart!»-knapp!

datatastatur

Elektronisk handel er billig, og kan gi uventete problem, skriver den amerikanske nettavisen Nando Times.

23 juli i år ble det på meget kort tid sendt 145 separate ordrer om å selge franske obligasjoner med en løpetid på 10 år.

Kjedereaksjon
Dette sterke og uventete salget førte igjen til usikkerhet i markedet og kursen gikk raskt nedover. Etter en grundig etterforskning skal svaret nå være funnet, melder Reuters nyhetstjeneste.

I følge konsulenter i Cap Gemini og sikkerhetskonsulenter i selskapet Kroll, som har stått bak etterforskningen, så er svaret en «vedvarende, uintensjonell og ufrivillig operasjon med tasten som er merket «Instant Sell».

En tankeløs aksjemegler i Salomon Brothers har fått skylden for å ha lent seg på tastaturet og sendt obligasjonskursene ned. Salomon Brothers har ikke kommentert sin holdning til eventuelle erstatningskrav.