Annonse


FBI kan avlytte alle

Frem til nå har politiet vært nødt til å innhente rettslig tillatelse for å avlytte spesifikke telefoner, skriver Wired News. Dette for å sikre personvern i landet, samtidig som det skal forhindre overvåkning av politiske motstandere.

FBI har lenge hevdet at dette går ut over effektiviteten på etterforskningen. Med tillatelse til å avlytte de telefoner de selv måtte ønske, har de nok sørget for større effektivitet, men også fått skremmende stor makt når det gjelder borgerrettigheter i USA.

Raseri og kritikk
Borgerrettsforkjemperne i landet er rasende over det de opplever som en snikinnføring av en kontroversiell og rettsstridig lov uten noen som helst forutgående debatt.

Loven har tidligere vært forkastet av Representantenes Hus såvel som Senatet, men har nå blitt vedtatt som et tillegg til The Intelligence Authorisation Act, som blant annet setter rammene for det føderale politiets budsjett.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse