Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Lynrask maskin fra Dell

TELEGRAM: Dell har nettopp lansert en ny PC i serien Precision WorkStation, og den nye toppmodellen 610 blir den første maskinen som tar i bruk Intels 450 MHz Pentium II Xeon prosessor. Men som man så ofte hører – det koster å være kar.

Dell 450 MHz PC

Maskinen vil nemlig koste hele 32.700 her hjemme i Norge, og det er bare hva prisen starter på. Velger du en litt hissig versjon koster det adskillig mer.

Mange sertifiseringer
Nå er vel ikke dette akkurat maskinen for hjemmemarkedet. Dell har først og fremst laget denne maskinen for de tunge profesjonelle brukerne, noe som vises gjennom programvaren den er sertifisert for å kjøre.

ANSYS/Multiphysics, et avansert analyseprogram for bruk innen industridesign, er et av de tunge programme Precision Workstation 610 kan kjøre, og hos ANSYS syntes de maskinen er god som gull:

– Maskinens ytelse på grafikk er nesten to ganger bedre en ting vi har sett tidligere fra topp Intel-baserte arbeidsstasjoner, sa Paul Bemis, som er markedsdirektør hos ANSYS.

Har du ikke råd?
Så hvis har du et par og tredve tusen liggende og slenge, og du kunne tenke deg en ny maskin, vet du i hvert fall hva som er best.

Blir dette allikevel litt for mye kan du jo prøve deg på den noe mindre Precision Workstation 410, som baserer seg på 400 MHz og 450 MHz prosessorer fra Intel.