Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Merkantildata-avtale i boks

OSLO: Merkantildata og Tele Danmark er endelig blitt enige om prisen på Dana Data, som Merkantildata kjøpte i mai. Tele Danmark har fått 120 millioner i kontanter og resten i aksjer. Tele Danmark skal allerede ha solgt aksjene videre.

Tele Danmark skulle i følge den opprinnelige avtalen få hele kjøpesummen i aksjer. Dette er nå endret slik at om lag 120 millioner kroner betales kontant, mens resten vil bli betalt i form av aksjer i Merkantildata, med nominell kurs på en krone.

Solgt allerede
I en melding fra Merkantildata heter det at Tele Danmark har fått 9.250.000 aksjer – og at dette er om lag 80 prosent av vederlaget for fusjonen. I tillegg har det danske telekonsernet fått 120 millioner kroner i kontanter.

Kursen på Merkantildatas aksjer har i perioden som har gått etter kjøpet blitt mer enn halvert. I følge nyhetsbyrået Bloomberg skal Tele Danmark allerede ha solgt aksjene videre.

Tele Danmark kjøpte selv Dana Data i 1994.