Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UiO dropper IT-Fornebu

TELEGRAM: Universitetet i Oslo lander ikke på Fornebu. Instituttet for informatikk blir ikke lagt til den planlagte IT-parken. I stedet bygger universitetet ut lokaler i Gaustadbekkdalen.

Det Akademiske Kollegium har vedtatt at universitetet i Oslo skal jobbe for å få finansiert et tilbygg til den allerede eksisterende informatikkbygningen i Gaustadbekkdalen. Kollegiet vedtok dette tirsdag.

Vil samarbeide
Men selv om Universitetet ikke flytter til Fornebu, ønsker kollegiet å ha et godt samarbeide med det fremtidige kompetansesenteret som skal bygges på Fornebu når flyplassen blir nedlagt.

– Vi vil følge opp fra vår side med aktiviteter som kan kobles til de IT – og kunnskapsbedrifter som etablerer seg på Fornebu, samtidig som vi ser at detligger et stort potensiale i samarbeidet med næringslivet også i Gaustadbekkdalen, sier rektor Lucy Smith til NTB.

Silicon Vindern
De siste årene har flere IT-bedrifter etablert seg i forskningsparken på Vindern. I følge Lucy Smith skal det være etablert mer enn 6.000 arbeidsplasser i det vitenskapelige miljøet der.

Smith kaller området for ”landets fremste kunnskapslandskap”.