Carlzon, Jan 1

Annonse


Klart for oppkjøp?

Carlzon, Jan 1

For NETnet, som frontes av tidligere SAS-sjef Janne Carlzon, har underskuddet ført til en likviditetskrise. For Netsource er ikke likviditeten truet, i følge styreformann Ivar Formo, som planlegger en emisjon for å hente inn 350 millioner kroner mot slutten av året.

En måneds pusterom
Krisen for NETnet er i følge den svenske avisen Dagens Industri midlertidig løst ved å selge selskapet Netnova for 20 millioner svenske kroner. Kjøper er en av eierne til NETnet, Karl Stockman AB.

I følge Finansavisen går NETnet med 20 millioner kroner i underskudd hver måned, noe som skulle gi et pusterom på en måned for det internasjonale selskapet.

Annonse
NETnet har anbefalt meglerhusene å stoppe handelen av aksjen i påvente av en avklaring på pengebehovet. Det er onsdag 30. september bebudet en melding fra NETnet som sannsynligvis skal berolige aksjemarkedet. NETnet-aksjen har falt fra 221 kroner i april i år til 40-50 kroner.

WorldCom inn
Også Netsource har anbefalt meglerne om ikke å omsette aksjer i selskapet i påvente av interessant informasjon fra selskapet. Dette settes i sammenheng med at det pågår forhandlinger med et større teleselskap om oppkjøp.

Finansavisen har tidligere pekt på WorldCom som mulig kjøper. Markedsdirektør Roger Eriksson i WorldCom AB i Sverige har tidligere uttalt til Dagens Næringsliv at WorldCom vil etablere seg i Norge via det svenske datterselskapet i ”nærmeste framtid”.

Lett å handle
Dette kan bety at den konsolidering av antallet teleoperatører som lenge har vært ventet vil komme tidligere enn analysene har spådd hittil. Selv om det ikke er hete rykter om oppkjøp av NETnet, vil nødvendigvis den lave aksjekursen gjøre det lettere for interesserte teleoperatører på handletur.

NETnet samarbeider i dag tett med ElTele Øst, som har France Telecom som en av eierne.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse