Annonse


Få 100.000 – begynn i forsvaret

Tilbudet som ble lansert under Næringslivsdagene på NTNU nylig er et forsøk fra Forsvaret på å ta opp kampen med ”sivile” bedrifter.

Imageproblemer
– Vi strir mest med vårt image. De fleste er ikke klar over at 95 prosent av våre ansatte er sivilt ansatt. Og, i motsetning til forsvaret generelt, de sivilt ansatte har flest lederstillinger, sier opplæringsleder Jan R. Pedersen i Forsvarets tele- og datatjeneste til Telecom Revy.

Behovet for IT-kompetanse blir ikke mindre ved at forsvaret nå kutter i staben, som blir erstattet av avanserte datasystemer.

– Akkurat nå er vi på jakt etter 18 ansatte. Vi vil ikke fokusere for mye på lønn, men en typisk sivilingeniør får en begynnerlønn på 300.000 hos oss, sier Pedersen.

Annonse


Plikttjeneste
Han sier at Forsvarets overkommando også vil forhandle frem en avtale med de hovedtillitsvalgte for å innføre bonuskontrakter for ansatte innenfor konkurranseutsatte grupper som blant annet IT-eksperter.Han er likevel bevisst på at det er andre faktorer enn lønn som betyr mest for å rekruttere nye ansatte.

– Vi kan også tilby inntil tre års etterutdanning med full lønn mot at de binder seg til å jobbe det dobbelte antall i år i plikttjeneste etterpå, sier Pedersen.