Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik blir ditt IP-nummer

OSLO: IP-telefoni ble for et par år siden omtalt som en lavkvalitets spøk som kun hadde interesse for hackere og fattige studenter. Men nå Kn ITavisen avsløre ditt nye IP-telefonnummer.

Post og Teletilsynet har delt ut 199.999 telefonnummer til Telenor Nextel, som i løpet av høsten kommer til å tilby dem til sine kunder. Telenor Nextels IP-telefoni blir altså en rimelig konkurrent til Telenor. Nye tjenester hører også med.

Numrene
Nummerserien fra 850 00 000 til 851 99 999 er delt ut av Post og Teletilsynet til Telenor Nextel til bruk for deres «Internett telefon- og fakstjeneste». Dette betyr at dette er telefonnummeret du i løpet av høsten og vinteren kan ta i bruk hvis du er en av de mer enn 225.000 abonnentene hos Telenor Nextel.

Nummer og forvalg
For Telenor Nextels tjeneste for Internett-telefoni (på fagspråket: Voice over IP eller VOIP) er nær forestående. Og Telenor Nextel må, i likhet med alle andre operatører, ha telefonnummer å tilby til sine abonnenter.

Foreløpig har selskapet fått 199.999 nummer til rådighet, med beskjed fra PT om at flere kan komme når den første nummerserien er brukt opp. Nextel har også sitt eget forvalgsnummer (prefiks), nemlig 1533. Telenor Nextel vil altså snart kunne opptre som en fullverdig teleoperatør, i konkurranse med for eksempel Telenor Privat/Mobil.

I oktober?
Tjenesten kommer til å bli introdusert gradvis i løpet av høsten og vinteren. Telenor Nextel vil ikke oppgi priser eller presise datoer, men IT-avisen har grunn til å tro at de første tjenestene vil bli lansert allerede i oktober.