Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knockout for Boxman?

KOMMENTAR: Eric Clapton har bare gitt ut en eneste skive i hele sitt liv. I alle fall om vi skal tro Boxman. Jeg tror jeg sitter på en kjempenyhet, undres journalist Pål Gleditsch (bildet) i internettavisa Telecom.

Gleditsch, Pål
Joda, vi ønsker Boxman velkommen på nett. Men det er fortsatt et stykke igjen til vi endrer vår leverandør av Cder på nett.

Dyrere her hjemme
Boxman skal få oss nordmenn til å kjøpe flere CDer over nettet. Tanken er at vi skal få CDene for en billig penge. Og joda, Boxman er billig, men langt fra billigst. Prisene er moderate, men likevel dyrere enn hos Amazon.com, selv om sistnevnte har base i USA.

Snålt, ikke sant?

Søkemotor funker dårlig
Jeg lagde flere lister med CDer jeg kunne tenke meg å kjøpe og sammenliknet priser, inkludert frakt. Amazon var alltid billigere. Og da er jo spørsmålet: Hvorfor greier ikke Boxman å levere varer til samme pris som Amazon? Eller andre leverandører for den saks skyld.

Et annet ankepunkt er en søkemotor som ikke fungerte. Jeg søkte på Clapton, og fikk opp en eneste plate. Så søkte jeg på nytt og fikk en feilmelding. Og endelig – vså søkte jeg for tredje gang, og da gikk det greit.

Feilene florerte
Dette skjedde for øvrig med mange andre søk også – feilmeldingene florerte.

Så tanken bak Boxman er god, men produktet er langt fra godt nok – i dag. At prisene er noe høyere i forhold til andre leverandører får så være. Men de kan ikke engang love at jeg får varene før etter 8-14 dager. Det tar for lang tid, når Amazon som ligger i USA kan levere på to-tre dager, mot en høyere pris. Men selv med vanlig levering tar det bare fem-seks dager.

La deg friste
Så konklusjonen blir som følger: La deg friste av CD-handel over nettet, men ta deg tid til å finne den beste leverandøren. Det sparer du både penger og tid på.

Det beste er å gjøre som i «real life»: Å finne flere du kjøper varer av. Først da kan du plukke deg ut de beste kjøpene.

Så jeg utelukker ikke at jeg kjøper meg noen CDer fra Boxman. Men hovedleverandøren min blir de ikke med det første.