Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia med Internett-telefoni

TELEGRAM: I Danmark vil Telia tilby telefoni over Internett fra 1. september melder det danske nyhetsbyrået Ritzaus Byrå. Det er ikke kjent om selskapet vil tilby den samme tjenesten i de andre nordiske landene.

Tele Danmark kan møte kraftig konkurranse fra Telia når det gjelder samtaler til utlandet.

På vanlig telefon
Det nye med Telias tjeneste er at det skal være mulig å ringe mellom vanlige tastetelefoner. Dette vil bety at antallet som kan bruke Internett-telefoni vil øke kraftig. Tidligere har det bare vært mulig å oppnå forbindelser mellom to datamaskiner, men for at det skal være mulig å ringe mellom to vanlige telefoner er det nødvendig med et kort, som i følge nettavisen Børsen vil dette koste 100 kroner.

Vesentlig billigere
– Det er vesentlig billigere med telefoni over Internett. Teknologien har en stor fremtid, og analytikere spår, at opp til 25 prosent av all telefoni i løpet av få år vil foregå over Internett, sier Kaj Juul-Pedersen, sm adm. direktør for Telia i Danmark.

Det er spesielt samtaler til utlandet som blir billigere med Internett-telefoni. Tele Danmark tar i dag 3.90 danske kroner minuttet for en samtale til USA, mens Telia regner med å ta 1,50 danske kroner i minuttet for en samtale over Internett.