Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dyrt for IT Fornebu

TELEGRAM: Visjonene om et IT- og kunnskapssenter kan komme til å koste IT Fornebu og talsmann Per Morten Vigtel (bildet) dyrt. SAS og Statsbygg forlanger 800 millioner kroner for en del av tomten på flyplassen.

Vigtel, Per Morten
Totalt kan IT Fornebu komme til å måtte betale over en milliard kroner for arealer på flyplassområdet. Eiendommene og tomtene på flyplassens sentralområder, det såkalte Koksa-området, kan alene komme til å koste 800 millioner kroner melder Dagens Næringsliv.

Selge før jul?
– Målet er å få solgt Koksa-området før jul til totalt 800 millioner kroner, sier eiendomssjef Bjørn Frivold i SAS.

Det er SAS og Statsbygg som sitter på tomter og bygninger på Koksa-området. I følge prosjektleder Rolf Jensen i Statsbygg, skal disse to eierne dele inntektene likt mellom seg. Til sammen har de investert over 1,5 milliarder kroner på Fornebu.

Avventende
Per Morten Vigtel i IT Fornebu er forsiktig med å kommentere prisforslaget.

– Prisen må jo stå i forhold til hva man kjøper, sier Vigtel.

IT Fornebu har fått konkurranse om området på den snart nedlagte flyplassen fra to andre aktører: Steen & Strøm og Veidekke.