Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Satser på lokalt næringsliv

ASKIM: I første omgang skulle man tro at det lokale næringslivet blir akterutseilt når en kommune satser på elektronisk handel og forenkler innkjøpsordningene. Slik er det ikke i Askim, bedyrer innkjøpssjef Vegard Eliassen.

– Vi har bevist satset på det lokale næringslivet. Selv om vi forenkler innkjøpsordningene, har vi som mål å styrke det lokale næringslivet. Det er tross alt dem og innbyggerne som gir oss skatteinntekter. De fleste lokale butikkene er med i ulike landsdekkende kjeder. De kan dermed hamle opp med konkurrenter og tilbydere som har adresse utfor vår kommunegrense, sier Eliassen.

I prosjektgruppen for elektronisk handel og bedre innkjøpsordninger sitter det foruten kommunes folk, representanter fra fagforeningene og det lokale næringslivet.

Viktig workshop
Eliassen sier at det 28. august vil bli arrangert en workshop omkring elektronisk handel der 20 lokale bedrifter skal delta. Målet er at flest mulig av bedriftene skal kunne bruke elektronisk handel når kommunen eventuelt fatter beslutning om dette senere i år.