Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norton AntiVirus for de late

TELEGRAM: Neste uke lanserer Symantec sitt første verktøyprogram for Windows 98, nemlig Norton AntiVirus 5.0. Programmet har spesialfunksjoner for Windows 98-brukere, men kan også brukes på Windows 95 og NT workstation.

norton4
Norton AntiVirus 5.0 beskytter både mot Trojanske hester (virus som stjeler passord) og ondsinnet Java- eller ActiveX-kode (som kan overføres når du besøker en nettside). Den nye programversjonen kan også finne virus i zip, lha og andre komprimerte filformater.

Nye viktige funksjoner
I tester får forgjengeren Norton AntiVirus 4.0 toppkarakter for sin evne til å finne og beskytte mot virus. Oppdateringer via nettet er gratis, men i følge en talsmann for Symantec, sørger bare halvparten av brukerne for å oppdatere sine viruslister. Derfor kan Norton AntiVirus 5.0 integreres med Task Scheduler i Windows 98, og automatisk hente oppdateringer fra nettet ukentlig.

Norton AntiVirus 5.0 inneholder den nye funksjonen Quarantine, som isolerer mistenkelige og infiserte filer. Bloodhound, funksjonen som finner virus ved å overvåke programmenes normale oppførsel og registrere avvik, er forbedret fra forrige versjon. Dersom Norton AntiVirus ikke kan reparere ødelagte filer, sendes filene direkte til Symantec AntiVirus Research Center.

Mulighet for fjernadministrasjon
Den oppgraderte Norton AntiVirus 5.0 for NT Servers blir integrert med Norton System Center, en plug-in for Microsoft Management Console, som lar nettverksansvarlige fjernadministrere antivirus-programmet.