Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ascend kjøper Stratus

TELEGRAM: Nettverksprodusenten Ascend Communications kjøper Stratus Computer for omlag 822 millioner dollars. Ascends mål med oppkjøpet er å skaffe seg telekom-ekspertisen til Stratus – og slakte resten av selskapet.

I følge Wall Street Journal mandag var amerikanske analytikere noe overrasket over kombinasjonen, siden de to selskapene jobber i vidt forskjellige markeder: Ascend tilbyr fjernoppkoblings- og nettverks-utstyr til teleoperatører mens Stratus leverer feiltolerante datamaskiner og programvare.

Konvergens
Men de to selskapene er også gode representanter for den såkalte konvergens-bølgen, hvor grensene mellom data- og telebransje blir stadig mer flytende. Blant annet brukes datamaskinene til Stratus ofte til å kjøre teleoperatørenes SS7 (Signaling System 7), en teknologi som er svært interessant for Ascend.

Ascend er tungt inne i telekom-bransjen etter at selskapet i fjor betalte 3,7 milliarder dollars for å kjøpe nettverksselskapet Cascade. Men Ascend mangler fremdeles mye av det som skal til for å konkurrere på like fot med større selskaper som Cisco, Lucent og Nortel.

Slakt
Derfor hevder Wall Street Journal at Ascend kommer til å slakte Stratus. 60 prosent av selskapet har ingenting med telekom å gjøre, og dette skal selges. Dermed kommer mer enn 80 prosent av de Stratus-ansatte til å miste jobben. 500 av tilsammen 2.400 vil forsvinne med en gang, mens enda 1.500 vil måtte følge med når divisjonene de jobber i blir solgt.

Oppkjøpskandidat
Samtidig fortsetter spekulasjonene på Wall Street om at Lucent Technologies har til hensikt å kjøpe Ascend. Men Stratus-kjøpet gjør dette oppkjøpet mindre sannsynlig. Ericsson har også vært nevnt blant de mulige kjøperne av Ascend.