Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson gevinst på 7,5 mrd.

OSLO: Konsernsjef Sven-Christer Nilsson (bildet), i det svenske telekonsernet Ericsson kan vise til et forventet resultat før skatt på over 7,5 milliarder svenske kroner for første halvdel av 1998.

Nilsson, Sven-Christer9/6
Etter at Nokias uventet høye resultat ble lagt frem sist fredag, var det stilt store forventninger til hva Sven-Christer Nilsson ville legge frem for Ericsson-konsernet i Stockholm i dag.

Opp 24 prosent
Resultatet 7571 millioner svenske kroner er en økning på 24 prosent i forhold til sammer periode i fjor, og i samsvar med hva børsanalytikere hadde forventet.

Men til tross for at Ericsson oppfyller forventningene, sank akjekursen på Stockholmsbørsen etter at halvårsrapporten ble presentert.

Mobil øker jevnt
Forretningsområdet Mobilsystemer økte sine salg med 20 prosent i løpet av årets første seks måneder, mens mobiltelefoner og terminaler hadde en økning på 19 prosent.

Ericssons problemområde; Infocom økte sine salgstall med 4 prosent.
– Forretningsområdets resultat er stadig utilfredsstillende, skriver
konsernsjefen Sven-Christer Nilsson i rapporten.

Asia-krisen
Nilsson skylder krisen i Asia for en del av det dårlige resultatet for Infocom.

Ericsson hevder også at Asia-krisen reduserer salget i konsernet med 4-5 millarder kroner. Salget i Asia, utenom Kina, har blitt redusert med 27 prosent.

I Kina derimot går forretningene bra for Ericsson, og antall utfaktureringer øker. Kina er Ericssons største enkeltmarked.

Stikkord: Mobil