Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Clinton mot 2000-kaos

OSLO: President Bill Clinton (bildet) vil ha åpenhet om næringslivets dataproblemer knyttet til år 2000. Et lovforslag skal hindre at selskaper (i beste amerikansk tradisjon) saksøkes for å ha prøvd å informere publikum.

Arkiv
I løpet av denne uken vil Bill Clinton komme med lovforslaget som skal gjøre det lettere for næringslivet å dele informasjon om håndteringen av datatrøbbel ved år 2000. Dette bekjentgjorde den amerikanske presidenten under en tale til Det nasjonale vitenskapsakademiet i Washington, USA.

Ikke overreaksjoner
– Det er viktig at vi handler og ikke fornekter problemet. Men det er også veldig viktig at vi unngår at folk flest overreagerer når de hører: «Jøss – det er virkelig et problem der ute», sa Clinton.

Samaritan-loven
Amerikanske media har allerede kalt lovforslaget for «Samaritan-loven».

Loven skal forhindre at selskaper blir saksøkt etter å ha informert åpent og oppriktig om deres håndtering av år 2000-problemer – selv om det skulle vise seg at de ved et uhell skulle ha feilinformert.

For folket
For lovforslaget har mest til hensikt å ta hensyn til «mannen» i gata. Clinton vil forhindre kaos ved at de amerikanske borgerne hamstrer mat og tømmer sine bankkonti.

– Hvis folk flest kan stole på at de får den hele og fulle sannhet, vil det være mindre sannsynlig at de handler på en slik måte som kan skade vår økonomi, sa presidenten.