Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Læregutt overtar Ascom

OSLO: Den 29 år unge Jan Røsholm (bildet) skal ta opp arven etter gudfader og tidligere adm. direktør Matthias Peter (38) i Ascom Telecom Norway. Og læregutten startet 1. juli ut med ambisiøse mål om å øke omsetningen til over 100 millioner kroner med bare 13 ansatte.

Arnt Sommerlund
Ascom Telecom Norway har funnet erstatteren til Matthias Peter, sveitseren som gjennom 11 år har bygd opp virksomheten i Norge. Fra egne rekker kommer tidligere salgssjef Jan Røsholm til jobben som adm. direktør.

En kjenner
– Jeg kjenner kulturen i selskapet. Og det tror jeg er en fordel for våre kunder. Min forgjenger har gjort en kjempejobb med å bygge opp Ascom i Norge – jeg vil ikke endre for mye på det vi allerede vet fungerer, sier Jan Røsholm.

Den nye Ascom-direktøren har siden 1962 vært salssjef i Ascom Telekoms avdeling for terminaler. På den tiden har 29-åringen vært med på å etablere et forretningsområdet fra null til en tosifret millionomsetning. Røsholm er utdannet telekom-ingeniør, men har i tillegg en rekke kurs i strategi og ledelse.

Vil øke
I fjor omsatte Ascom Telecom for 80 millioner kroner. I år har Røsholm ambisjoner om å se tresifret millionbeløp i omsetningskolonnen.

Fjorårets resultat på 1,8 millioner kroner før skatt skal også heves – til om lag 4 millioner kroner.

To-deling
Ascom Telecom er organisatorisk delt opp to avdelinger. Målet for hussentralbiten er å være blant markedets ledende. For terminalbiten består jobben i å beholde den sterke posisjon som markedsleder på ISDN-apparater.
Stikkord: Mobil