Arnt Sommerlund

Annonse


Læregutt overtar Ascom

Arnt SommerlundAscom Telecom Norway har funnet erstatteren til Matthias Peter, sveitseren som gjennom 11 år har bygd opp virksomheten i Norge. Fra egne rekker kommer tidligere salgssjef Jan Røsholm til jobben som adm. direktør.

En kjenner
– Jeg kjenner kulturen i selskapet. Og det tror jeg er en fordel for våre kunder. Min forgjenger har gjort en kjempejobb med å bygge opp Ascom i Norge – jeg vil ikke endre for mye på det vi allerede vet fungerer, sier Jan Røsholm.

Den nye Ascom-direktøren har siden 1962 vært salssjef i Ascom Telekoms avdeling for terminaler. På den tiden har 29-åringen vært med på å etablere et forretningsområdet fra null til en tosifret millionomsetning. Røsholm er utdannet telekom-ingeniør, men har i tillegg en rekke kurs i strategi og ledelse.

Vil øke
I fjor omsatte Ascom Telecom for 80 millioner kroner. I år har Røsholm ambisjoner om å se tresifret millionbeløp i omsetningskolonnen.

Annonse


Fjorårets resultat på 1,8 millioner kroner før skatt skal også heves – til om lag 4 millioner kroner.

To-deling
Ascom Telecom er organisatorisk delt opp to avdelinger. Målet for hussentralbiten er å være blant markedets ledende. For terminalbiten består jobben i å beholde den sterke posisjon som markedsleder på ISDN-apparater.

Annonse