Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Underskudd i Motorola

OSLO: Motorola sliter med å holde følge med konkurrentene Ericsson og Nokia. USAs største produsent av mobiltelefoner gikk med underskudd på 10,2 milliarder kroner i 2. kvartal i år.

Motorola StarTac 85.gif
Mesteparten av underskuddet skal skyldes en reorganisering som vil fjerne 15.000 arbeidsplasser, som tilsvarer om lag 10 prosent av arbeidsstokken, melder Dagens Næringsliv.

Overrasker
Dersom reorganisering ikke hadde vært igangsatt regner Motorola selv med at de kunne hatt et aldri så lite overskudd på 46,2 millioner kroner. Dette overrasket investorer på Wall Street i USA,
melder den amerikanske nettavisen TechWeb.

Mister
Motorola har også hatt en sterk nedgang i i nye ordrer. Omsetningen falt med syv prosent til om lag 54 milliarder kroner.

Selskapet legger skylden på Asias finansproblemer for det lave salget av personsøkere og halvleder-produkter. Motorola forventer at Asias negative innvikrning vil fortsette ut året.

Mobil-grepet
For å stoppe tapet av markedsandeler for mobiltelefoner, må Motorola begynne og fokuserer på å få produktenene på markedet i tide, hevder markedsanalytiker Brian Modoff ovenfor TechWeb.
Stikkord: Mobil